Address:Van Ghentstraat 8 7391 CR Twello / Asselsestraat 42 7311 EM Apeldoorn

Over Ons

WELCOME
Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij

Het bedrijf

Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij is  een modern bedrijf waar met vakmanschap, kwaliteit en passie voor het vak wordt gewerkt aan het verlengen ven de levensduur van uw leren producten. Het bedrijf is vanaf 1984 in Apeldoorn gevestigd . Later, in 1998, werd er ook een vestiging  geopend in Twello. De naam Hooijer is uitgegroeid tot een synoniem voor kwaliteit en is een begrip in Apeldoorn  en Twello en in de wijde omgeving.

Het bedrijf werd opgericht door Hendrik Andries Hooijer. Op 13-jarige leeftijd ging de toen nog kleine Hendrik Andries naar de LTS  om het schoenmaker vak te leren.  Hij heeft meer dan 55 jaar in het vak gezeten. Hoeveel schoenen hij gedurende al die jaren een tweede leven heeft gegeven is niet bekend, maar dat zijn er in ieder geval heel veel (Hooijer maakt ze mooier).

Inmiddels heeft hij het bedrijf overgedragen aan zijn beide zoons Hendrik en André. Hendrik heeft de vestiging in Apeldoorn onder zijn hoede en André de vestiging in Twello.

Schoenmakersgilde

Hooijer is gecertificeerd door de Stichting Schoenmakersgilde en is meester schoenmaker. Het bedrijf wordt regelmatig gecontroleerd op kwaliteit, vakbekwaamheid en serviceverlening door middel van anonieme bedrijfsbezoeken. Hooijer mag alle reparaties voor Van Bommel, Van Lier en Greve uitvoeren met de daarbij benodigde originele materialen van Van Bommel, Van Lier en Greve. Tevens verrichten zij reparaties voor alle overige merken. Daarnaast is Hooijer lid van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging (N.S.V.).

Nominatie schoenmaker van het jaar

In 2019 en 2020 was het bedrijf genomineerd voor Schoenmaker van het Jaar. In 2021 zijn ze 4de geworden als Schoenmaker van het Jaar. Een nominatie waar ze heel trots op zijn.

leerling schoenmaker

Ambachtelijke schoenmakers

logo_nsv_header
Schoenmakers-gilde
LINKEDIN
Share
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop