Ook dit jaar was het familiebedrijf Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij geselecteerd, voor de eindronde voor “Schoenmaker van het jaar”. Dat het bedrijf haar vak goed verstaat en een professionele uitstraling heeft, blijkt wel uit het feit, dat zij dit jaar vierde zijn geworden. In 2019 en 2020 waren zij ook al genormeerd voor de titel van “Schoenmaker van het jaar”. In 2020 ging de wedstrijd uiteindelijk niet door vanwege Corona.

De wedstrijd: ‘’Schoenmakerij van het Jaar” is een belangrijke graadmeter voor de professionele uitstraling van de individuele schoenmaker. De basis voor deze wedstrijd zijn de uitstraling op social media en het aanmelden van de klant d.m.v. reviews en opgaven via de website of social media. Tevens wordt er bij deze wedstrijd ook gekeken naar de situatie in de zaak en de mogelijkheid van het voeren van het ambassadeurschap voor de branche. De deelnemers die geselecteerd zijn, voor de eindronde voor “schoenmaker van het jaar””, krijgen onaangekondigd een jurybezoek, waarbij zorgvuldig gelet wordt op bovengenoemde aandachtsgebieden.

Modern bedrijf

Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij is  een modern bedrijf waar met vakmanschap, kwaliteit en passie voor het vak wordt gewerkt aan het verlengen ven de levensduur van  leren producten. Het bedrijf is vanaf 1984 in Apeldoorn gevestigd. Later, in 1998, werd er ook een vestiging geopend in Twello. De naam Hooijer is uitgegroeid tot een synoniem voor kwaliteit en is een begrip in Apeldoorn, Twello en in de wijde omgeving.

Schoenmakersgilde

Hooijer is gecertificeerd door de Stichting Schoenmakersgilde en is meester schoenmaker. Het bedrijf wordt regelmatig gecontroleerd op kwaliteit, vakbekwaamheid en serviceverlening door middel van anonieme bedrijfsbezoeken. Hooijer mag alle reparaties voor Van Bommel, Van Lier en Greve uitvoeren met de daarbij benodigde originele materialen van Van Bommel, Van Lier en Greve. Tevens verrichten zij reparaties voor alle overige merken. Daarnaast is Hooijer lid van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging (N.S.V.).

Eigen label riemen

Het bedrijf heeft recentelijk nog een eigen label toe gevoegd aan het assortiment. Op deze wijze slaat het bedrijf een weg in naar een breder assortiment. De riemen met het eigen label worden exclusief, voor Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij, geproduceerd. De productie van de riemen vind op een eerlijke manier plaats. Worden in Nederland gemaakt (made in Holland), waarbij aan alle normen en certificeringen wordt voldaan. De levensduur van deze riemen is langer dan gebruikelijk en dus minder belastend voor het milieu. De riemen worden rechtstreeks door de leer verwerker aan Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij geleverd. Er zit geen groothandel tussen de leer verwerker en Hooijer, daarom kan het bedrijf tegen een gunstige prijs de riemen aanbieden. De riemen kunnen in alle maten worden geleverd en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Leave a comment

LINKEDIN
Share
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop